Wat is hygroscopiciteit bij vochtbestrijding?

Hygroscopiciteit houdt in dat waterdamp of vocht in de omgeving van een bepaald materiaal door dit materiaal wordt opgenomen. Het kan hierbij gaan om ontzettend kleine waterdeeltjes, die langzaam maar zeker worden opgezogen door het materiaal. Hierdoor kan het materiaal vervormen en ook kan de kwaliteit ervan verminderen. Niet alleen veranderen het gewicht en het formaat van het vochtig geworden materiaal, maar ook verliest het vaak aan sterkte en soms ook aan geleiding. Een paar goede voorbeelden hiervan zijn hout, gips en behang. Deze materialen zijn erg hygroscopisch en daarom dient u ze zo veel mogelijk te beschermen tegen vocht. Lees hier meer over wat hygroscopiciteit is bij vochtbestrijding?

Hygroscopische muurzouten

Naast bekende bouw- en afwerkmaterialen als gips en hout is ook metselwerk niet altijd veilig voor vocht. In metselwerk kunnen zich immers zouten bevinden, die eveneens een hygroscopische werking hebben. Deze muurzouten kunnen bijvoorbeeld grondwater aantrekken. Wanneer dit water verdampt, ontstaan er weer nieuwe zouten, waardoor het proces continu doorgaat en het vochtprobleem op uw muren zich steeds verder kan uitbreiden. Uw regionale vochtbestrijder is zeer ervaren in het bestrijden van allerlei verschillende vochtproblemen, waaronder ook problemen met hygroscopiciteit.

Behandeling tegen hygroscopiciteit

U zit er natuurlijk niet op te wachten dat de hygroscopische materialen in uw woning steeds vochtiger worden en daarom is het verstandig om de Vochtbestrijding in te schakelen. Deze specialist kan diverse vormen van vochtbestrijding voor u uitvoeren, in alle denkbare ruimtes van uw huis. Zo valt te denken aan het bestrijden van vocht in uw kelder of het uitvoeren van een uitgebreide zoutsanering in uw wanden. De prijs van deze behandelingen tegen vocht kunt u opvragen in een offerte op maat. De vochtbehandeling zorgt ervoor dat bestaande problemen worden verkleind of verholpen en dat nieuwe vochtproblemen minder kans krijgen in uw woning.